Net Dekorasyon

USG Taş Yünü
Taş Yünü
Alçıpan Asma Tavan
Alçıpan Bölme Duvar
Alçıpan Duvar Giydirme
Net Dekorasyon
Taş yünü demonte sökülüp takılabilir . Tavanlar için estetik çözüm . Boyanabilir , yıkanabilir .
USG Taş Yünü Alçıpan Asma Tavan Alçıpan Bölme Duvar Alçıpan Duvar Giydirme Net Dekorasyon

Ana Sayfa - Taş Yünü - Asma Tavan - Duvar Giydirme - Bölme Duvar - Referanslarımız - Net Dekorasyon - İrtibat

 

Alçı Nedir ? Alçının Yararları nelerdir ?

Alçı taşı dünyanın varoluşundan bu yana bulunan düşük yoğunlukta bir taştır. İşlendikten sonra çok çeşitli kullanımı olan taş, bugün dünyanın birçok ülkesinde ev ve işyerlerinin duvar ve tavan kaplama malzemesi olarak kullanılmaktadır. Yanmazlığı ve dayanıklılığı ile tüm dünyada bina ve yangın sigortası otoriteleri tarafından kabul görmektedir. İnsan yaşamı için toksik olmayan alçı taşı, bitki ve hayvan yaşamını ise destekleyici nitelikte olduğundan iç mekan yapı malzemelerinin temel taşıdır.
Alçının Sahip Olduğu Özellikler : · Yanmazlık · Isı yalıtımı · Hafiflik · İşleme ve onarım kolaylığı · Yüzeye nefes aldırma · Bakteri üretmeme
Alçının Nem Düzenleyici Özelliği: Kapalı bir hacimde bulunan su buharı, hacmi çevreleyen dış yapı elemanlarının yüzeylerine temas ettiğinde soğuşarak yoğuşur ve yapı elemanlarının ıslanmasına dolayısıyla da elemanın yüzeyinde su lekelerine ve çiçeklenmelere neden olur. Alçı ise ısı iletkenliğinin düşük olması dolayısıyla yalnız yoğuşmayı geciktirmekle kalmaz, aynı zamanda boşluklarında önemli bir oranda ortam nemini ve kondansasyon suyunu absorbe edip, iç hacimde bağıl nemin azalmasını sağlayarak yoğuşmayı azaltır. Buna ek olarak nem azaldığında alçı kendi bünyesindeki nemi ortama vererek ortamın yeterli derecede nemli kalmasını sağlar ve bu suretle kaloriferli evlerde yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunur.


Alçının Isı İletkenlik Özelliği: Alçı, yapılarda kullanıldığından beri sıcak temaslı bir malzeme olduğu bilinmektedir. Günümüzde ısı iletkenlik değerleri saptandığında, alçının ısı iletkenlik değerinin doğal malzemeler arasında ahşaba çok yakın olduğu ve diğer doğal malzemelerden daha az ısı ilettiği görülmüştür.Alçının ısı iletkenlik dereceleri alçı hamurunun birim hacim ağırlığına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Birim hacim ağırlığı, hamura katılan alçı/su oranına bağlıdır. Alçı hamurundaki alçı oranı fazlalaşıp su oranı azaldıkça alçının birim hacim ağırlığı artar. Binalarda ısı yalıtım kurallarını tanımlayan TS 825 te alçı hamurlarının gözenekli ve yoğun oluşuna göre birim ağırlığına bağlı olarak verilen ısı iletkenlik değeri 0.6-1.20 kg/m3birim ağırlık için 0.29-0.53 W/mK değerleri arasında değişmektedir .Geleneksel bir yapı malzemesi olan alçı, ısı yalıtımı ve diğer olumlu özellikleri nedeniyle günümüzdeki yapıların duvar konstrüksiyonlarının estetik, konfor ve insan sağlığı açısından standardını yükseltecek niteliktedir. İnşaat sektöründe, doğadan kolayca elde edilip işlenebilen alçı malzeme kullanımının artması ile minimum enerji sarfiyatıyla yüksek performanslı ürün elde edilebilecek ve binalardaki ısı kaybı da azalacaktır. Alçı malzeme doğru olarak ve uygun yerlerde uygulandığında, mimariye çok geniş imkanlar tanıyan ve yüzyıllarca bozulmadan kalan bir malzemedir. Ayrıca sanıldığının aksine alçı malzeme çimento ve kireç esaslı malzemelerden maliyet açısından daha ekonomiktir.  .

 

 

Ana Sayfa - Taş Yünü - Asma Tavan - Duvar Giydirme - Bölme Duvar - Referanslarımız - Net Dekorasyon - İrtibat



Referanslarımız : Türkiye Finans , Hes Kablo , Gap Güneydoğu Tekstil , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği , Çalık Holding , Boypaş , İstikbal vs diğerleri ... Onlar bizi tercih etti !

Türkiye Finans  Armada   Türkiye Odalar Borsalar Birliği  Gap Tekstil  Hes Kablo

Boypaş  Çalık Holding  İstikbal

Net dekorasyon 2005 © netdekorasyon.com un tüm hakları Net Dekorasyon Limited Şirketine aittir . 7the24 / GencTR
Valid HTML 4.01 Transitional - Valid CSS! -